ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - KOSMIMA 2011 (13/10/2011)

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος, 2011

Εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και 12 ξένες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επίσκεψη στην 26η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων και Μηχανημάτων Εξοπλισμού, KOSMIMA, η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 15-17 Οκτωβρίου.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, που έχουν δηλωθεί ηλεκτρονικά, προκειμένου να επισκεφτούν την 26η KOSMIMA, προέρχονται από την Τουρκία, ΗΠΑ, Σκόπια, Γαλλία, Γεωργία, Μ. Βρετανία, Κύπρο, Γερμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Νιγηρία, Γκάνα και Σρι-Λάνκα.

Οι συμμετοχές εκθετών στην KOSMIMA κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, ενώ από την Ελληνική αγορά αναμένονται αποστολές εμπορικών επισκεπτών από διάφορους παραγωγικούς-εμπορικούς φορείς απ’ όλη τη χώρα. 

Επαγγελματίες του κλάδου, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς, έμποροι από τη χώρα μας και από ξένες αγορές, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες κοσμήματα, ρολόγια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, αργυρά και επάργυρα σκεύη, συσκευασίες, αλλά και να πάρουν ιδέες για διακοσμήσεις βιτρινών, να δουν μηχανήματα επεξεργασίας, όπως και σχετικό με τον κλάδο εξοπλισμό και λογισμικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 26η KOSMIMA θα παρουσιαστούν από σχετική εταιρία ειδικά συστήματα ασφαλείας για κοσμηματοπωλεία και θα πραγματοποιηθεί επίδειξη τους.

Με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος, για ακόμη μία χρονιά, η HELEXPO ΑΕ σε συνεργασία με τον κλάδο της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας διοργάνωσε τον 22ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος. Με θέμα «Με το Βλέμμα Στραμμένο στην Ελλάδα», ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να επιβραβεύσει ικανούς επαγγελματίες, αλλά και να αναδείξει νέους δημιουργούς.

 Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), της Συντεχνίας Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ), του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. 

Τα κοσμήματα, που κέρδισαν τα βραβεία, τους επαίνους και τις διακρίσεις του διαγωνισμού, θα εκτίθενται στο Περίπτερο 15, στο οποίο θα είναι ανεπτυγμένη η KOSMIMA.