ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ Η 27η KOSMIMA (12/9/2012)

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος, 2012

Η διάδοση της απήχησης του ελληνικού κοσμήματος στις σημαντικότερες ξένες αγορές αποτελεί τον κεντρικό στόχο της 27ης έκθεσης KOSMIMA, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 13-15 Οκτωβρίου 2012, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Η έκθεση KOSMIMA καλύπτει την ανάγκη των εγχώριων κατασκευαστών κοσμήματος για οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με εταιρίες από κράτη, τα οποία παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον για το ποιοτικό κόσμημα της Ελλάδας.

Κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία της έκθεσης διαδραματίζει η πρόσκληση στοχευμένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers program), οι οποίοι θα αναζητήσουν πεδία συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στην KOSMIMA, ενώ η τιμολογιακή πολιτική για τους εκθέτες χαρακτηρίζεται από μειωμένες τιμές σ' όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματίες του κλάδου, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και έμποροι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο, να έρθουν σε επαφή και να αναπτύξουν συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρίες, καθώς και να παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό.

Η 27η KOSMIMA πλαισιώνεται, σε συνεργασία με τον κλάδο της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας, από τον 23ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, ο οποίος έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Με θέμα, «100 χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης», επαγγελματίες σχεδιαστές του κλάδου, σπουδαστές σχολών αργυροχρυσοχοίας και λοιποί ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με έργα, που είναι εμπνευσμένα από την κοινωνική, ιστορική και πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 100 χρόνια. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση σχεδίων είναι η 14η Σεπτεμβρίου 2012.

Ο διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΚΩ, ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Συντεχνίας Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ) και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ)». Στην Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού συμμετέχουν και το ΒΕΘ, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.