Καλώς ήρθατε στην KOSMIMA 2017
Σας καλωσορίζουμε στην KOSMIMA 2017, την 32Η ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23/10/2017 στη Θεσσαλονίκη.

Η KOSMIMA είναι το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις σε κόσμημα και ρολόι και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

KOSMIMA 2017 φιλοξενεί τον 28ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου.

 
Η KOSMIMA:
 
Η  KOSMIMA, (Οκτώβριος, Θεσσαλονίκη) όπως και η έκθεση ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ (Φεβρουάριος, Αθήνα), αποτελούν ένα δυναμικό δίπτυχο εκθέσεων με στόχο:
•       το άνοιγμα νέων αγορών και τη δημιουργία νέων εμπορικών πράξεων για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοίας
•       την προβολή του  ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού

Στην KOSMIMA συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπροσώποι & χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων & πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρίες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.
 
  • απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με νέες και γνωστές εταιρίες του κλάδου.
  • φέρνει σε επαφή τις δυναμικότερες ελληνικές εταιρίες του κλάδου με επιλεγμένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό
 
 
Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της KOSMIMA είναι η συμμετοχή εταιριών:
με ελληνικό κόσμημα, που διακρίνεται για τον ιδιαίτερo σχεδιασμό και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα
με ορθόδοξο θρησκευτικό κόσμημα (σταυρό) και αντικείμενο

 
Η έκθεση πλαισιώνεται επίσης από τον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου.
Η KOSMIMA και η ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ  τελούν υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών).