Έρχεται ο πολύτιμος κόσμος της KOSMIMA

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος, 2015

Ο πολύτιμος κόσμος της έκθεσης KOSMIMA ετοιμάζεται να ανοίξει τις «πύλες» του από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η 30η ετήσια διοργάνωση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάνω από 70 από τις πιο γνωστές εταιρείες του κλάδου συμμετέχουν στην έκθεση, την οποία θα επισκεφτούν και εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Κύπρο, τη Ρωσία, την πΓΔΜ, την Αίγυπτο και την Ολλανδία.

H KOSMIMA του 2015 φιλοξενεί τον 26ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και κατ΄ επέκταση να συμβάλει στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι εμπνευσμένο από τα νομίσματα, όπως αυτά εμφανίζονται στην μακραίωνη ελληνική ιστορία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σπουδαστές σχολών σχεδιασμού και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λ.π., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο κοσμήματος.

Να σημειωθεί ότι η KOSMIMA τελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΚΩ.