Ανοίγει ο πολύτιμος κόσμος της 31ης KOSMIMA

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος, 2016
 
Λάμψη, έμπνευση και δημιουργία συνιστούν το περιεχόμενο της έκθεσης KOSMIMA, η οποία ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου.
 
Η 31η ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις καινούργιες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με νέες και γνωστές εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος.
 
Παράλληλα, η KOSMIMA αποτελεί ευκαιρία για επαφές των δυναμικότερων ελληνικών επιχειρήσεων του κοσμήματος με επιλεγμένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η φετινή έκθεση είναι μεγαλύτερη τόσο σε αριθμό εκθετών όσο και στην επιφάνεια (3.700 τ.μ.) που καλύπτει, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, 80 από τις πιο γνωστές εταιρείες του κλάδου συμμετέχουν στην KOSMIMA, την οποία θα επισκεφτούν και εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Αλγερία, τη Ρωσία, την πΓΔΜ, τη Ρουμανία, το Καζακστάν, την Αίγυπτο και το Κουβέιτ.
 
H KOSMIMA του 2016 φιλοξενεί και τον 27ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου.
 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και φέτος ζητούσε από τους δημιουργούς να εμπνευστούν από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τίτλο «του μαγαζιού», που έγραψε το 1913. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σπουδαστές σχολών σχεδιασμού και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λ.π., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο κοσμήματος.