Καλώς ήρθατε στην Kosmima

Πάνω από 2.000 οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης KOSMIMA

Ξεπέρασαν τις 2.000 - αριθμός αυξημένος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση - οι εμπορικοί επισκέπτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA», που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η φετινή KOSMIMA άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκθέτες, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες εμπορικές πράξεις χάρη στην αυξημένη προσέλευση. Στο πλαίσιο αυτό στην πλειονότητά τους οι εκθέτες εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση, ενώ το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση των εκθετών το 2024.

 
   

Οι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Σκύδρα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Πέλλα, Λάρισα, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Νάουσα, Βόλο, Κόρινθο, Κοζάνη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Βέροια, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Καβάλα και Φλώρινα) και από το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Καναδά, Σερβία, Μαυροβούνιο και Τουρκία). Ο αριθμός των εκθετών της φετινής KOSMIMA ήταν αυξημένος κατά 10%, ενώ ο εκθεσιακός χώρος μεγαλύτερος κατά 30%, έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης. Ειδικότερα, φιλοξενήθηκαν 50 άμεσοι εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία και Ελβετία), ενώ εκπροσωπήθηκαν και οίκοι από Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Εσθονία σε εκθεσιακό χώρο 1.121 τ.μ.

Κατά τη διάρκεια της KOSMIMA απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Πολυμορφικότητα - Οι πολλαπλές χρήσεις ενός κοσμήματος». Επιπλέον, στις παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους γεμολόγους, τα θέματα: «Συνθετικά διαμάντια: Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο» και «Τα μυστικά των Σμαραγδιών».

Το επόμενο «ραντεβού» του κλάδου του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για τις 23-26 Φεβρουαρίου του 2024 στην Athens International Jewellery Show.