Kosmima 2012 - Δελτίο Τύπου (12/10/2012)

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος, 2012

«Ένας πολύτιμος κόσμος», η 27η έκθεση KOSMIMA, ανοίγει τις «πύλες» του αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η 27η KOSMIMA θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιείται από τη HELEXPO και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματίες του κλάδου, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και έμποροι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο, να έρθουν σε επαφή και να αναπτύξουν συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρίες, καθώς και να παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό.

Η KOSMIMA πλαισιώνεται, σε συνεργασία με τον κλάδο της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας, από τον 23ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, ο οποίος έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Με θέμα, «100 χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης», επαγγελματίες σχεδιαστές του κλάδου, σπουδαστές σχολών αργυροχρυσοχοίας και λοιποί ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έργα, που είναι εμπνευσμένα από την κοινωνική, ιστορική και πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΚΩ, ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Συντεχνίας Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ) και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ)».

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού συμμετέχουν και το ΒΕΘ, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.