Λαμπερή η 32η KOSMIMA 36% αυξημένος ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών


«Έλαμψε» η 32η KOSMIMA, που από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου συγκέντρωσε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλον τον κλάδο του κοσμήματος και των ωρολογίων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προσέλκυσε η διοργάνωση ήταν πως οι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ το σύνολο των επισκεπτών ανήλθε σε 2.865.

Η KOSMIMA συγκέντρωσε 79 εκθεσιακές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σρι Λάνκα, την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την πΓΔΜ και τη Σερβία.

Στην έκθεση συμμετείχαν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του ορθόδοξου θρησκευτικού κοσμήματος (σταυρός). Στόχος της φετινής διοργάνωσης, που σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη, ήταν το άνοιγμα νέων αγορών και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού.

H KOSMIMA του 2017 φιλοξένησε και τον 28ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα τη βέρα, έναν θεσμό που αναδεικνύει κάθε χρόνο τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και συμβάλλει κατ' επέκταση στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.