Μεγαλύτερη και λαμπερή η 31η KOSMIMA

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 7 Οκτώβριος, 2016
 
Ο πολύτιμος και γεμάτος έμπνευση κόσμος της έκθεσης KOSMIMA ανοίγει τις “πύλες” του από τις 22-24 Οκτωβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Η 31η ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
Η φετινή έκθεση είναι μεγαλύτερη τόσο σε αριθμό εκθετών, όσο και στην επιφάνεια, που καλύπτει, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, 80 από τις πιο γνωστές εταιρείες του κλάδου συμμετέχουν στην έκθεση, την οποία θα επισκεφτούν και εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Αλγερία, τη Ρωσία, την πΓΔΜ, την Ρουμανία, το Καζακστάν την Αίγυπτο και το Κουβέιτ.
 
H KOSMIMA του 2016 φιλοξενεί τον 27ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και κατ΄ επέκταση να συμβάλει στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού καλεί τους δημιουργούς να εμπνευστούν από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, που έγραψε το 1913 με τίτλο «του μαγαζιού». Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σπουδαστές σχολών σχεδιασμού και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λ.π., που
 
ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο κοσμήματος.